Головна » 2016 » Жовтень » 11 » Символи державні й символи народні у віках сплелися, як квіти у вінку
22:57
Символи державні й символи народні у віках сплелися, як квіти у вінку

 

   Квіти є ідеальними посередниками між людьми і Всевишнім, оскільки здатні передавати найрізноманітніші почуття і любов, ніжність, повагу, дружню участь; допомагають розрядити напруженість, повертають бадьорість, піднімають настрій. У них відтворився багатоликий зелений світ і небесна недосяжна краса. Кожен любить свої квіти, співзвучні з мовою своєї душі. Україна з давніх-давен пишалась красою гордовитої мальви, уквітчалась барвінком, чорнобривцями, що зігрівали її материнське серце.
    Всі ми з нетерпінням  чекаємо прихід величавої і чарівної красуні-осені, яка дивує нас своїми барвами. А вже через місяць її господарювання ми збираємо її дарунки і проводимо свято квітів та овочів.

   27 вересня в школі відбулася традиційна виставка квітів та декоративних композицій з овочів та природнього матеріалу. Цього року вона пройшла під гаслом «Символи державні й символи народні у віках сплелися, як квіти у вінку». У виставці взяли участь учні 1-9 класів.  Тут  були представлені композиції, виготовлені не лише з квітів, а й з овочів та фруктів.

   Цьогорічні композиції підкорили всіх своєю винахідливістю, оригінальністю: «На ріднім полі шепчуть колоски, я рад би знати тихі їх думки. Я слухав, чув, як кожна колосина шептала тихе слово: «Україна», «На світі білому єдина, як і Дніпрова течія, домашнє вогнище родинне, оселя наша і сім'я», «Як хочеться, щоб тихо ніч пройшла! Як хочеться, щоб світлий день настав! Щоб Україна в мирі зажила. І щоб ніхто нікого не вбивав!». Найменші учні школи порадували композиціями: «Квітуча та родюча наша Батьківщина», «Дружня їжачкова сімейка», «Дари природи», «Ще не вмерла Україна», «Ходить гарбуз по городу».

   Усі роботи разом створили неймовірну квіткову красу, якою милувалися учні, батьки й учителі школи. Усі з цікавістю роздивлялися, коментували композиції, а потім фотографувалися на згадку. Квітуванням осінніх барв учні та вчителі змогли милуватися ще кілька днів.

Драновська Людмила Володимирівна, соціальний педагог

Переглядів: 321 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: