Головна » 2017 » Червень » 13 » Літо 2017. День восьмий
10:19
Літо 2017. День восьмий

   День Зеленої Трійці розпочався виховним заходом для дітей «Трійця (День Святого Духа)» . Це свято своїм місцем у календарі повністю завдячує Великодню. Свято має також інші назви — П’ятдесятниця, бо його відзначають на п’ятдесятий день після Світлого Воскресіння Христового. На ці ж дні припадають Зелені свята (Клечальна неділя), які в уяві народу тісно переплетені з Трійцею. Основа троїцької обрядності - культ рослинності, що в цей час починає розквітати. В Україні до церкви приносять різні трави: зорю, м’яту, любисток , барвінок . У середину цих трав ставлять потрійну свічку, що називалася Тройцею, яка повинна горіти протягом усієї обідні. Потім ці трави використовують як оберіг від різних хвороб, а троїцьку свічку давали в руки вмираючому. Учні переглянули мультимедійну презентацію та прослухали відеопривітання з зеленими святами.

   Далі день продовжився екскурсією до Краснянського лісництва , що знаходиться на території с. Станова . Учні відвідали розсадник, де вирощують різноманітні дерева та кущі: липа дрібнолиста, груша лісова,шипшина собача, кизил, ялина європейська. Познайомилися з умовами вирощування.

   Дорогою до школи побували на галявині з королицею біля ставка та назбирали лікарських рослин : деревію, лісової суниці, подорожнику, чебрецю.

   З задоволенням діти приймали сонячні ванни та водні процедури.

   День закінчився конкурсом віночків. Діти вплітали королицю, дикий горошок, різноманітні трави, молочай. Переможцями були Вовк Захар , Тімченко Ярослав, Загребельна Ганна, Бережна Вікторія.

Переглядів: 282 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: