Головна » 2017 » Червень » 18 » Літо 2017. День тринадцятий
14:48
Літо 2017. День тринадцятий

   Тринадцятий день відпочинку в пришкільному таборі «Веселка» запам’ятається екскурсією до українського центру гончарства в с.Опішня. Розпочалася екскурсія з експозицій Меморіального музею-садиби філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа.З цікавістю слухали дітлахи розповідь екскурсовода про життєвий і творчий шлях вченого. Розглядаючи фотоекспозицію, хтось уявляв себе моряком чи художником, хтось мріяв про далекі мандрівки, а хтось – про наукові відкриття. Все те, що за своє життя зміг здійснити видатний земляк, під силу кожному, якщо докласти максимум зусиль. Експонати музею – перлини народного мистецтва. Дітей цікавило усе: таємниці уже призабутих рецептів технології виготовлення та декорування гончарних виробів, імена майстрів, що в свій час творили красу. Викликало захоплення гармонійне поєднання в інтер’єрі будинку опішнянської кераміки, вишиваних рушників та сорочок, меблів місцевого виробництва і прекрасних картин, написаних рукою колекціонера.Не залишив байдужим дітей і документальний фільм про філософа, колекціонера, мандрівника, поета і художника Леоніда Сморжа, який вони мали змогу подивитися.

   Далі діти відвідали Національний музей-заповідник українського гончарства в Опішному. Відвідали галерею монументальної скульптури, галерею символічних панно провідних художників-керамістів і гончарів України , унікальну колекцію мисок з різних регіонів країни, роботу маестро гончарного мистецтва, заслуженого майстра народної творчості України, лауреата Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Івана Нечуя-Левицького, Миколи Пошивайла і погончарювали разом з ним – зліпили фантастичну рибу, нанесли малювальницею гончарної мальовки на глиняний виріб.

   З цікавістю слухали екскурсовода в музеї мистецької родини Кричевських. Побачили акварелі художника та його родини, гончарні вироби, ткані вироби, вишивку. На величезному ярмарку гончарних виробів придбали сувеніри.

Лантух Тетяна Василіва, заступник директора з навчально-виховної роботи

Переглядів: 256 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: