Головна » 2018 » Квітень » 2 » ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!
21:13
ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ!

У рамках загальнонаціонального просвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я маю право” з учнями 5 класу проведені заходи, головна мета яких — підвищення рівня правової культури та правової свідомості дітей.

Під час години спілкування “Чи знаю я свої права?” учні з’ясували, що таке право, чи кожна людина має права, які права знають діти. Зокрема було розглянуто права дитини, записані в Конвенції ООН. Гра “Павутинка” допомогла закріпити отримані знання на практиці: діти класифікували права за малюнками. Також діти обговорили питання “Чи вважаєте ви за потрібне вивчати свої права та методи їх захисту?” Усі погодилися, що вивчати свої права необхідно, а вміти захищати їх — ще необхідніше.

Правову тему п’ятикласники продовжили вивчати під час квесту “Подорож до країни прав”. Мета гри - поглибити знання дітей про права і свободи людей; виховувати повагу до прав інших людей, сприяти вихованню активної життєвої позиції, розвивати вміння захищати свої права. Учні слухали міні-лекцію та відповідали на питання на станції “Історична”, складали 10 найнеобхідніших правил на станції “Королівство без правил”, відгадували речі із загадкової скрині на станції “Загадкова”, відвідали “Гай моральних настанов” та відповіли на завдання вікторини на станції “Знавці Конвенції”. Завершили гру, увійшовши до “Брами обізнаних учнів”, де змогли поділитися враженнями, обмінятися думками.

Дробітько Ольга Василівна, класний керівник 5 класу

Переглядів: 251 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: