Головна » 2016 » Березень » 25 » Великий син України
17:17
Великий син України

   У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Тарас Григорович – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець проти будь-якого гноблення людини людиною.

   З нагоди дня народження поета  у сільській бібліотеці учні 2 та 4 класів стали учасниками літературної композиції «Великий син України». Юні читачі, разом із бібліотекарем Васил'євою А.О. перегорнули сторінки життя видатного українського поета, письменника, художника, етнографа Т.Шевченка. Особливо зацікавила присутніх розповідь про дитинство та юність поета, про те як друзі  допомогли йому звільнитися з кріпацтва та здобути освіту.

   Діти проникливо і душевно читали виразно вірші напам'ять Т.Шевченка: «Мені тринадцятий минало», «Садок вишневий коло хати», «Тече вода з-під явора», «Тихесенько вітер віє…» та інші. Декламуючи вірші, учні продемонстрували їх власними малюнками, на яких було зображено маленького Тарасика, вишневий садок, вечірню зірку, зелений гай.

   Доповнювала захід книжкова виставка «Тарас Шевченко – гордість і слава України», на якій розміщені твори поета і література про його життя і творчість.

                                              Драновська Людмила Володимирівна, вчитель початкових класів

 

Переглядів: 339 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: