Головна » 2016 » Лютий » 25 » Україна понад усе (Пам'яті Небесної Сотні присвячується)
06:54
Україна понад усе (Пам'яті Небесної Сотні присвячується)

Палає Київ у вогні

Горять сталеві БТРи.

Там на межі-передовій,

Народ боронять волонтери.

Палають шини і серця,

Ніхто не хоче помирати,

Перед екраном матері

І там, і там їхні солдати.

   Україна – країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше її знали, країна гарячої любові до народу і чорної його зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю і незалежність.

   В дні пам’яті Небесної Сотні учні 7, 9 класів  Станівської загальноосвітньої школи (класні керівники Овчаренко В.В. та Прядка Г.В.)  завітали в сільську бібліотеку (бібліотекар Васильєва О.О.), щоб перегорнути трагічну і героїчну  сторінку українського народу на довгому і тернистому шляху до незалежності. Учні згадали трагічні події на майдані Незалежності, коли під час революції Гідності було поранено більш як тисячу людей, загинуло понад 100 протестувальників,  яких сьогодні називають Небесною Сотнею.  Переглянули відеофільм «Герої Небесної сотні». Не оминули увагою і тих воїнів – односельців, котрі зараз захищають  рідну землю від ворога.  Сьогодні вони віддають найдорожче – життя. А ми говоримо їм : «Повертайся живим». Присутні  хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих за щасливе майбутнє своїх нащадків.

   «Ми пишаємось тим, що Україна ніколи не поневолювала інших народів, а лише захищала себе від ласих на чуже добро близьких та далеких сусідів. Полісся і Крим, біленькі полтавські хати і велич міських краєвидів – все це наша Україна, яку наші люди готові захищати до останньої краплі крові. Ми пишаємося нашими воїнами, бо в їхніх серцях горить вогонь любові до рідної країни та велика віра в перемогу» - такими словами учні висловили свою гордість за Батьківщину, її непереможність.

   Разом з дітьми - учасниками проекту «Голос країни», виконали пісню «Україна – це ми».  

Переглядів: 360 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: