Головна » 2017 » Вересень » 6 » Україна – держава європейська
14:40
Україна – держава європейська

   Саме така тема першого уроку була обрана для найстарших учнів школи. Метою якого було сприяти усвідомленню учнями місця України серед інших країн, особливо Європи, допомогти зрозуміти важливість Європейського об'єднання, приналежність України до європейської сім’ї народів, акцентувати увагу на необхідності розширення знань про Україну як можливого члена Євросоюзу, сприяти формуванню нового європейського світогляду молоді, розвивати навички творчого мислення учнів шляхом їхнього включення у полеміку, формувати моральні пріоритети, які визначають людину найвищою цінністю.

Єднає нас, людей, планета,

Яка у Всесвіті одна,

І той, хто близько чи далеко,

Тобі мов брат або сестра.

Нам разом на землі цій жити,

Любить і мріять, будувать, творить,

Щоб зберегти її, ми мусим щось робити,

Ми мусим діяти-не тільки говорить.

   Такими рядками розпочався урок. Потім значна увага була приділена своїй Батьківщині – Україні. Описували її чудові краєвиди, згадали прекрасних людей, захоплювалися історичними подіями, які висвітлили велику націю, що спроможна об’єднатися заради захисту своєї свободи, в якої є велике серце і високий дух. Хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув, захищаючи незалежність і свободу України.

   Повідомлення про положення географічного центру Європи на території України, а саме в селищі Ділове, Рахівського району, Закарпатської області викликало питання : Що таке Європа? Яка вона? Були переглянуті відеофільми про європейські країни: «Парад Країн Європи», згадали про найменші країни, цікаві факти про Європу, про Європейський союз. Учні висловлювали свої думки щодо питання вступу України в склад ЄС, що для них означає бути громадянином європейської держави. 

   На підсумок уроку всі озвучили свої побажання, мрії та сподівання на краще майбутнє своєї неньки-України.

Овчаренко Валентина Володимирівна, класний керівник

                

Переглядів: 281 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: