Головна » 2017 » Березень » 17 » Сині очі Землі
22:44
Сині очі Землі

   Синіми очима Землі називають озера. Саме про них йшла мова на уроці географії у 8 класі. Урок «Озера України, їх типи» був проведений вчителем Григор’євою Іриною Леонідівною у рамках колективної форми роботи Захист трикутника успіху «Я –ячитель, я – вихователь, я – особистість».

   На уроці учні повинні були систематизувати та узагальнити знання про озера України, з’ясувати походження озерних улоговин, розподіл озер за мінеральним складом та гідрологічним режимом. Виховна мета уроку - виховувати любов до природи, сприяти формуванню екологічної культури особистості.

   Кращому засвоєнню матеріалу сприяли різноманітні форми роботи: експрес-тест, прийоми “Шпаргалка”, “Фотовернісаж”, “Хвилинка українського фольклору”, випереджувальні індивідуальні завдання, творча робота з мультимедійною програмою, робота в парах, комп’ютерне тестування. На уроці прослідковувалися міжпредметні зв’язки з українською літературою, фольклором, історією рідного краю. Використання ІКТ на уроці (мультимедійна презентація, комп’ютерне тестування) сприяло підвищенню результативності уроку. Учні розширили свої знання про озера України, підвищили рівень екологічної культури.

Дробітько Ольга Василівна, вчительукраїнської мови та літератури

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Овчаренко Валентина Володимирівна, вчитель інформатики

Переглядів: 350 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: