Головна » 2017 » Грудень » 5 » Тиждень толерантного виховання
06:36
Тиждень толерантного виховання

   Для учнів 1-2-х класів шлях до терпимості прокладався через розуміння різноманітності світу людей та природи. На занятті «Однакові листочки» дітям було задано знайти однакові листочки із одного дерева. Але вони виявилися всі різні. Був зроблений висновок і про людей, що всі ми різні, але треба вчитися любити інших такими, які вони є.

   В 3-4-х класах спілкування відбулося на тему «Таємниці душі». Згадали казку «Троє поросят». Як її герої будували хатки, яка із них була міцна та витривала. Схематично зображували будинок в якому буде жити душа. Так невидимо створюється характер всередині нас. В ході дискусії виявили, що душа може рости завдяки різним чеснотам, а скріплює цеглинки-чесноти як цемент терпіння.

   Для учнів 5-6-х класів було проведено тренінгове заняття «Ти та я такі різні». Учні дізналися про себе внутрішнього. Вчилися уважно, тактовно ставитися до оточуючих. Спостерігали як може спотворюватись інформація і чому виникають непорозуміння. Вчилися уникати їх.

   Учні 7-9-х класів з користю провели час на тренінговому занятті «Будьмо толерантними». На ньому відбулася ярмарка людських якостей. Під кінець заняття учні обмінялися компліментами та побажаннями.

    Маємо надію, що учні заряд позитиву і навички терпимого ставлення отримані на заняттях, будуть використовувати і в повсякденному житті.

Мироненко Галина Михайлівна, практчний психолог

Переглядів: 313 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: