Головна » 2016 » Березень » 6 » Робота сучасної сільської школи з батьками та громадськістю
10:19
Робота сучасної сільської школи з батьками та громадськістю

    22 лютого 2016 року в Сумському державному педагогічному університеті ім.А.С.Макаренка відбувся інтегрований семінар-конференція для слухачів магістратури денної та заочної форми навчання за спеціальністю «Управління навчальним закладом» на тему «Організація навчально-виховного процесу у навчальному закладі (на прикладі роботи директора Сахнівської середньої школи О.А. Захаренка)». Організаторами виступили кафедра педагогіки вищої школи та педагогічного менеджменту та викладачи доцент В.Ф.Живодьор кандидат педагогічних наук І.І. Гавриленко.

   З доповіддю про «Спільну діяльність школи, сім’ї та громадськості в управлінській діяльності О.А.Захаренка (на прикладі Станівської загальноосвітньої школи I-II ступенів Тростянецької районної ради Сумської області)» виступив магістрант СумДПУ, учитель історії та правознавства Станівської ЗОШ Є.В.Маловічко.

    У своїй доповідді Євген Васильович зазначив, що яскраві ідеї директора Сахнівської школи втілилися у створенні школи-комплексу. Самовідданою працею він підніс Сахнівську школу до вершин здобутків української та світової педагогіки. Авторська школа О.А.Захаренка – це досвідно-дослідний навчально-виховний заклад, у якому опрацьована з урахуванням надбань психолого-педагогічних наук, а також вітчизняного й зарубіжного педагогічного досвіду нова педагогічна система, що впродовж десятків років реалізувалася під керівництвом директора.

   „…школа, – писав Олександр Антонович, – це маленька держава, вона не може існувати без ідеї, що захоплює дітей, учителів, батьків. Ідея завжди безперервна. Вона існує постійно і, зрозуміло, притаманна всім. Якщо така ідея зникає, а не народжується нова, школа зупиняється в своєму розвитку, в ній безцільно жити, в ній нудьга і немає прогресу».

   Було детально охарактеризовано роботу Станівської ЗОШ в напрямку роботи з сім’єю та громадськістю.

   На сьогодні в школі представлені різноманітні форми роботи з батьками та гродськістю, а саме: щорічна участь представників педагогічного колективу, учнів школи, громади села Станова в фестивалі мистецтв «Весняний заспів»; тісна співпраця  з ТОВ «Буймерське господарство»; понад 10 років в школі працює шкільне лісництва спільно на базі Краснянського лісництва (збір насіння, закладка та висадка розсадників, видова прополка лісових культур); спільно з адміністрацією школи, шкільним соціальним педагогом та представниками шкільного батьківського комітету здійснюється матеріально-побутове обстеження сімей, які знаходяться на особливому контролі (малозабезпечені та багатодітні родини); щорічно проводиться загальношкільне свято «День матері»; проведення патріотичних заходів – День козацтва, День вишиванки, День пам’яті героїв Другої Світової війни 9 травня.

   То ж, в ході семінару було надано відповідь, якою була «маленька держава» О.А. Захаренка. На це питання й спробували дати відповіді магістранти спеціальності «Управління навчальним закладом» за результатами проведеної науково-дослідної роботи.

   В роботі семінару прийняла участь перший проректор СумДПУ ім.А.С.Макаренка, професор Л.В.Пшенична.

Переглядів: 412 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: