Головна » 2016 » Лютий » 16 » Нам берегти тебе, Соборну і єдину, і нам твою історію творить!
18:18
Нам берегти тебе, Соборну і єдину, і нам твою історію творить!

   22 січня 2015 року Україна відзначала 96 річницю з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. До цього визначного дня для учнів 5-9 класів відбувся захід підготовлений вчителем історії та правознавства Маловічко Є.В. та учнями 8-9 класу (кл.керівники Дробітько О.В., Прядка Г.В.).

   В своєму виступі вчитель зазначив, що Акт Злуки унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка».

   Століттями розірваний український народ визволявся з неволі - Лівобережна Україна вийшла з Російської, Правобережна - з Австро-Угорської імперії - і возз'єднався на своїй землі в єдину Українську державу.

    Акт возз'єднання, злуки двох Україн був, швидше, символічним знаком прагнення єдності, бо в керівництві країн спільності тоді не було. Але втримати незалежність та єдність України в той період не судилося: тяжке економічне та воєнне становище, взаємна недовіра політиків призвела до катастрофи.

    Сьогодні на кордонах нашої держави за її соборність та незалежність боряться тисячі солдат та добровольців, відстоюючи кожен сантиметр нашої землі. Нажаль для багатьох це буває остання мрія - щоб Україна була незалежною та величною.

   Учні та гості заходу вшанували борців за незалежність України та учасників АТО, що загинули хвилиною мовчання.

   З великою увагою переглянули присутні документальний фільм про проголошення Акту Злуки.

Усе в вас є

Чого душа бажає.

Лише душі

Потрібно дати лад.

Шануйте те,

Що вже Вкраїна має,

Набутеє - це найцінніший скарб.

 

    Для кожного з присутніх цей вірш став настановою на майбутнє.

Маловічко Євген Васильович, вчитель історії

 

 

Переглядів: 357 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: