Головна » 2015 » Жовтень » 26 » " Хто не знає минулого..."
07:56
" Хто не знає минулого..."

   Кожен громадянин, який хоче знайти своє місце у майбутньому, повинен знати минуле. Кожна громада, яка цінує  минуле  свого краю та поважає традиції предків, повинна мати  осередок збереження історії та культури. Таким осередком на Тростянеччині є краєзнавчий музей. Багатство флори і фауни, побут давніх племен, історичні постаті, духовно-матеріальні цінності, сторінки воєнної доблесті, музична та літературна спадщина – лише короткий перелік почутого і побаченого учнями 8 класу в Тростянецькому краєзнавчому музеї. На екскурсію вирушили 22 жовтня під керівництвом вчителя історії Маловічка Є.В. та класного керівника Дробітько О.В.                                         

 Цікавою та змістовною була розповідь екскурсовода, уважними та здивованими були слухачі. Не перший раз вони відвідали музей, але сприйняли почуте по-новому, ніби вперше. «Мабуть, подорослішали» - вирішили однокласники. Найцікавіше було дізнатися про нове поповнення фонду музею: меч часів Київської Русі. Аж защеміло у серці, коли почули, що раритет було знайденого на території  рідного села. Почуття легкої гордості за свій край та причетності до його історії охопило дітей.   На згадку про наше село директор  школи Григор’єва І.Л. подарувала музею книги про історію с. Станова: Іван Кіяшко «Станова на тлі історії рідного краю», Олексій Овчаренко, Іван Кіяшко  "Короткий нарис з історії села Станової".                                                         

 Не менш цікавими видались екскурсії до картинної галереї та музея шоколаду. Вперше побували ми в кімнаті кави, яка вразила оригінальністю оформлення та широким рядом представлених видів кави.                                                   

 Похмура погода не завадила прогулятися Алеєю  закоханих, відпочити на лавках альтанки, пошелестіти пожовклим листям у міському парку.  Відпочили, розважились, культурно збагатились...                                                           

 Краєзнавство – цікаве та захоплююче заняття. Тож закликаємо усіх не проходити осторонь, байдуже киваючи рукою, а прилучатися до вивчення історії рідного краю, бо хто не знає минулого, не матиме майбутнього.

                                           Дробітько Ольга Василівна, класний керівник 8 класу

Переглядів: 360 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: