Головна » 2016 » Травень » 21 » День пам'яті та надії
06:06
День пам'яті та надії

   9 травня по всій країні традиційно відбулися урочистості до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Це свято мужності і героїзму.димось у «святая святих» нашого села –  біля обеліску  загиблим воїнам-визволителям. Кожного року, біля обеліску загиблим воїнам-визволителям  ми вшановуємо пам'ять тих, хто в суворих випробуваннях та стражданнях здобули нам перемогу над страшним ворогом – фашизмом. Ціна Великої Перемоги – це мільйони загиблих, навіки зламані людські долі, невщухаючий біль та горе учасників воєнних подій.

   Довгих 1418 днів і ночей Великої Вітчизняної війни щодоби гинуло 20 тисяч людей. Страшна війна забрала життя кожного п’ятого українця. Майже вісім мільйонів кращих синів і дочок України полягли на полях бою, загинули від тяжких ран у повоєнні роки. Осколки тієї епохи все ще летять і ранять нас, а сама війна назавжди залишиться незаживаючою раною, жахливим шрамом нашої пам'яті. Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, обеліски, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам'ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях. У цей славний незабутній день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану Дітям війни, які на своїх плечах винесли тягар у повоєнні роки та підняли країну з руїн. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога. Важко знайти слова, якими можна було б передати всю вдячність за безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку не знало людство. Подвиг воїнів-переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв нашу Вітчизну, виявив нездоланну мужність та незламність духу. Обов’язок нащадків – бути гідними життєвого подвигу героїв, усіма своїми справами утверджувати мир.

   Сьогодні на сході України лунають вибухи, земля спотворюється слідами від сучасної зброї. Нинішнє покоління українців продовжує героїчну справу своїх дідів, виконуючи святий обов’язок – захищають батьківщину. Наші солдати демонструють героїзм і самопожертву в боях з небезпечним ворогом. Впевнена, ця братовбивча війна буде переможена, в Україні знову запанує мир.

Григор'єва Ірина Леонідівна, директор школи

Овчаренко Валентина Володимирівна, вчитель інформатики 

Переглядів: 398 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: