Головна » 2020 » Листопад » 6 » Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек
00:56
Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

"Природа - єдина книга,

кожна сторінка якої сповнена глибокого змісту" .

                                                  (Й. Гете)

 

 

Протягом жовтня тривав Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом "Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів". Заходи проводились з метою виховання екологічної свідомості та екологічної культури учнів.

      План місячника бібліотек

1. Оформлення екологічної стіни (короткі інформаційні повідомлення про екологію, крилаті вислови, цитати відомих людей).

2. Проведення творчих конкурсів на екологічну тематику (до 20.10)

- конкурс есе "Серце землі у наших долонях" ;

- конкурс малюнків "Планета очима дітей" ;

- конкурс поробок "Друге життя непотрібних речей".

3. Акція "Здай батарейку - врятуй їжачка "

4. Екологічне свято-гра "Нас зібрала природа"

Яскравими та цікавими висловами оформили екологічну стіну учні 6-9 класів.

З успіхом пройшла акція "Здай батарейку - отримай цукерку, врятуй їжачка". Загальними зусиллями учнів та вчителів було зібрано багато відпрацьованих батарейок, які буде здано до спеціального пункту збору. Якщо врахувати, що одна батарейка забруднює близько 20 м² ґрунту, то можна уявити, яку територію ми зберегли від забруднення.

   Активну участь у конкурсі малюнків "Планета очима дітей" взяли учні 1-7 класів. Найкращою визнано роботу Драновського Андрія та Боброва Олександра. Також цікавими були поробки учнів початкових класів для конкурсу "Друге життя непотрібних речей". Найкращі роботи можна переглянути нижче.

Про те, що природа - наш дім, знають навіть наймолодші школярі. Але те, що ми господарі в цьому домі, усвідомлює навіть не кожен дорослий, що порядок і добробут залежить від нашого господарювання, особистої відповідальності та гідності.

Учні старших класів зібралися на  літературно-екологічне свято "Нас зібрала природа", щоб почути про те, що природа - джерело краси, пізнання, доброти, колиска людства, що її треба любити та оберігати, а людина -  не що інше як частина природи. Увага дітей була зосереджена на екологічних проблемах, винуватцями яких є самі люди. Забруднене повітря, гори сміття, непридатний ґрунт, непитна вода  - це проблеми, з якими стикаємося щодня і які необхідно вирішувати вже зараз.

Під час заходу була проведена екологічна вікторина. Змагалися дві команди: "Вовки" та "Дуби". Діти не тільки показали свої знання, а й дізналися багато нвої цікавої інформації. Але найголовніше, що вони зрозуміли: знищуємо природу - значить знищуємо самі себе.

Дякуємо за участь та віримо, що нашим дітям не байдужа доля рідної землі, частиною якої є кожен з них.

Шкільний бібліотекар Ольга Дробітько.

Переглядів: 325 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: