Головна » 2018 » Січень » 31 » Співаєм славу тій події і тепер
02:22
Співаєм славу тій події і тепер

       Зламався врешті двох імперій мур!

І на розвалинах у слушну цю нагоду

Зявилися держави УПР і ЗУНР,

Як вияв волі нашого народу

 

   22 сiчня день Соборностi Украни. Сто рокiв тому це слово було вписане в iсторiю українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тiльки вiд недавна. Лише за умов державотворчих процесiв в Українi цей день набув своєї чинностi. Так трапилось, що на протязi багатьох столiть iсторичного розвитку Україна не мала власної державностi i єдиної територiї. Українськi землi належали багатьом державам.

   У березнi 1917 року у Надднiпрянськiй Українi розпочалася нацiональна революцiя. Було обрано Центральну Раду, першого президента М.Грушевського, проголошення створення Української Народної Республiки (УНР), а 4 Унiверсалом вiд 22 сiчня 1918 р. було проголошено незалежнiсть України.

  Учні 6 класу з захопленням слухали про створення Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

  Цікавим та новим для дітей було дізнатися про одну з наймасштабніших акцій з нагоди Дня Соборності України, яка пройшла у 1990 році та має назву «Живий ланцюг».

  Разом з учнями було визначено, що ж таке сама соборність? І от, що вийшло, соборність – це забезпечення справжнього суверенітету і незалежності народу, міцний фундамент для побудови процвітаючої демократичної національної держави.

   Протягом свята діти змогли ознайомитися з українськими піснями, а саме з піснею Тіни Кароль «Україна це ти», Софії Ротару «Одна калина», Тараса Петриненка «Україна».

  Здобутки попереднiх поколiнь продовжують своє життя в поколiннях прийдешнiх. Вони допомагають, пiдтримують зберiгати найсвятiше — пошану до наших батькiв, дiдiв; справу боротьби за Українську державу.

Мичко Альона Сергіївна, класний керівник

Переглядів: 247 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: