Головна » 2018 » Жовтень » 23 » Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини
21:48
Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини

З 1 по 31 жовтня в Україні триває Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек, який цього року проходить під гаслом «Шкільна бібліотека — центр творчого розвитку дитини» і присвячений 100-річчю від дня народження В. О. Сухомлинського.

У рамках місячника у бібліотеці школи була організована тематична виставка «Василь Сухомлинський – дітям», яка познайомила з літературною творчістю педагога. З учнями початкових класів проведено бесіду «Криниця людської мудрості В. О. Сухомлинського». Діти дізналися короткі біографічні відомості, переказували прчитані твори, ділилися враженнями.

Учні 5 класу взяли участь у вікторині «Казковий світ», де показали свої відмінні знання народних казок. А під час канікул готуються до конкурсу «Юний казкар» - складають свої власні чарівні казки та готують їхні презентації, малюючи ілюстрації.

З учнями 6 класу проведено заняття «Творча майстерня», на якому діти мали можливість працювати з природнім матеріалом. Діти виготовили карету для Попелюшки та сімейку їжачків-лісовичків. Під час роботи складали про героїв своїх робіт цікаві історії.

Дитячій фантазії немає меж. Усі письменники родом з дитинства, з того часу, коли так легко фантазувати і мріяти, формувати свій світогляд, складати плани, робити перші кроки на шляху їх реалізації. Дійсно, творчість є найважливішою складовою успішної, всебічно розвиненої особистості, а шкільна бібліотека є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. Тож будемо творити разом.

Дробітько Ольга Василівна, бібліотекар

Переглядів: 253 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: