Головна » 2019 » Травень » 3 » Районна панорама педагогічної творчості вчителів інформатики та фізкультури
23:39
Районна панорама педагогічної творчості вчителів інформатики та фізкультури

 24 квітня, напередодні християнського свята Пасхи, до нашої школи гостинно завітали вчителі інформатики, фізичної культури та захисту Вітчизни закладів загальної середньої освіти Тростянецького району. На порозі школи гостей зустрічали директор школи Ірина Леонідівна Григорєва та вчителі, які презентували свій досвід роботи: Валентина Володимирівна Овчаренко та Олександр Вікторович Мандрико. Після ознайомлення зі школою вчителі інформатики разом з директором КЗ ТРР «Районний методичний центр» Волочаєвою Ларисою Анатоліївною були запрошені на урок інформатики в 5 клас. Учні привітали гостей посмішками. На уроці діти продемонстрували знання правил техніки безпеки в компютерному класі у формі гри «Зіпсована записка», працювали в групах для вирішення проблемного завдання, знаходили помилки в алгоритмах дій героїв мультфільму. Пограли в гру «Вірю – не вірю», яка дала змогу вчителю перевірити знання основних понять попередньої теми. Для відновлення сил та зняття втоми разом з веселою ялинкою виконували фізичні вправи. Завдання практичної роботи кожен учень виконав в повному обсязі. Важливим моментом наприкінці уроку було дати змогу учневі відчути себе вчителем і оцінити свою роботу на уроці. Закінчився урок обміном позитивними емоціями, радістю та побажаннями успіхів вправою «Дай п’ять», учні радісно відповідали вчителю оплеском долоні.

Вчителі фізкультури разом з методистом Громовою Вірою Іванівною відвідали фрагмент уроку фізкультури в 6 класі. Учні повторили правила техніки безпеки на уроках фізкультури, порахували початковий пульс, провели розминку, яка складалася з різних вправ: ходьба, біг у спокійному темпі, загально-розвиваючі вправи на місці. Перевіривши пульс, виконували вправи на вдосконалення техніки виконання бігу на короткі дистанції.

Після висловлення своїх думок в «методичний мікрофон» щодо уроків всі гості стали учасниками захоплюючої гри-шоу з інформатики «Хто зверху?». Позитивна атмосфера, активність учасників, креативність та винахідливість команд не залишили осторонь нікого, всіх захопив дух змагання. Вчителі разом з учнями активно підтримували команди дівчат та хлопців. Різноманітність цікавих конкурсів вимагала командної взаємодії, взаємодопомоги, цілеспрямованості, наполегливості, вміння творчо, логічно діяти в різних ситуаціях, розуміння товариша. Учасники відгадували, в образі якого комп’ютерного пристрою вони зображені, розгадували ребуси, доповнювали логічний ланцюжок, відтворювали українські приказки та фразеологізми, складали слова. Найцікавішими були конкурси, в яких команди читали по губам капітана слова, розшифровували фото. Журі підводили підсумки конкурсів, постійно заохочуючи та підбадьорюючи учасників. Обидві команди приклали зусилля для перемоги, але фортуна повернулася до хлопців. Саме вони здобули перемогу з різницею в рахунку лише 2 бали. Задоволення від гри висловила директор Ірина Леонідівна, привітавши учасників і нагородивши їх призами. Призи надав випускник школи Стадніченко Анатолій Володимирович.

Вихованці гуртка «Моделювання іграшок сувенірів» (керівник В.Овчаренко) приготували для гостей маленькі сувеніри-подарунки.

Переглядів: 232 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: