Головна » 2018 » Березень » 2 » «Педагогічна поема»
13:11
«Педагогічна поема»

З метою профілактики злочинності серед неповнолітніх учні 5-9 класів мали змогу переглянути фільм «Педагогічна поема». Педагогічна поема - це драма, знята по біографії Макаренка і його однойменним твором. Один з найвідоміших його праць ліг в основу цієї картини, яка розкриває життя дітей-безпритульників в 20-і роки минулого століття. Держава повстає з руїн, але дорослі забули, що їх майбутнє не тільки в відбудованих заводах і фабриках, а й в правильно вихованому поколінні. Про це вирішив подбати Макаренко.

Фільм Педагогічна поема переносить нас в 20-і роки 20-го століття. Тільки відгриміла революція, державі належить народитися заново, на це покладені всі сили. Але кількість безпритульних дітей висока. Люди не бачать початкового завдання в тому, щоб виховувати підростаюче покоління, тому діти представлені самі собі. Вони ще поки не знають, як жити правильно, ними рухають тваринні інстинкти - кожен сам за себе, виживає найсильніший, все можна вирішити силою.

Діти дивилися «Педагогічну поему» з великим захопленням, адже сюжет вражає своєю напруженістю і цікавістю. Після перегляду фільму учні мали змогу розповісти про свої враження від побаченого. Майже всі учні сказали, що даний фільм неперевершений і дуже їм сподобався. Особливо вразило їх уміння Антона Семеновича Макаренка перевиховати своїх вихованців і зробити їх повноцінними громадянами нової держави.

Мичко Альна Сергіївна, соціальний педагог

Переглядів: 342 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: