Головна » 2019 » Травень » 10 » Пам'ятаємо. Перемагаємо.
21:50
Пам'ятаємо. Перемагаємо.

Пам'ять - це місток з минулого в майбутнє через сучасність. Спомин про криваві дні Другої світової війни вчить цінувати мир, спокій, волю та спонукає думати про завтрашній день. Яким він буде? Яким би він був, коли б не вписали кров'ю свої імена в історію тисячі загиблих?

З нагоди Дня пам'яті та примирення, Дня Перемоги з учнями школи були проведені виховні години, бесіди, мета яких - вшанування пам'яті загиблих під час воєнних дій, ознайомлення з історичними подіями того часу. Наші учні - активні учасники святкових заходів до Дня Перемоги. Напередодні свята на сцені сільського будинку культури вони вітали піснями односельчан та гостей з нагоди свята (художній керівник Аліна Яценко). А 9 травня взяли участь у мітингах біля братської могили загиблим воїнам-визволителям села Станова та обеліску загиблим односельчанам (учитель Драновська Л.В.). Учні з великою повагою та вдячністю привітали зі святом ветеранів війни та дітей війни, які пережили страхіття тих кривавих подій.

Вихованці гуртка "Моделювання іграшок-сувенірів" (керівник Овчаренко В.В.) власноруч виготовили квітки "червоного маку пам'яті" - символу Дня пам'яті та примирення, символ Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, які з гордістю одягли в день свята. Графічне зображення цієї квітки є своєрідною ілюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого - кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою, зазвичай, розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни та гасло: "Пам'ятаємо. Перемагаємо".

Ми завжди пам'ятатимемо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука нашої неминучої перемоги сьогодні.

Переглядів: 201 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: