Головна » 2018 » Січень » 5 » Новорічні традиції в Україні
00:28
Новорічні традиції в Україні

   З-поміж багатьох сучасних свят Новий рік є найулюбленішим. Можливо, тому що обіцяє зустріч із чимось таємничим, дає надію, що прийдешній час буде кращим, ніж минулий. А що нам відомо про це свято?

   Учні 5-6 класів зібралися на зимових канікулах, щоб познайомитися з історією улюбленого свята, дізнатися, якого числа святкували Новий рік люди у різні часи, що означав цей період у світогляді наших предків, коли в Україні почали прикрашати ялинку, як українці зустрічали Новий рік та святкували Різдво Христове, які зміни з’явилися у радянські часи. Цікаво було дізнатися про героїв колядок та щедрівок: Василька, Маланку, ластівочку, що чомусь прилетіла, коли надворі зима, сивую зозуленьку, яка “усі сади та й облітала” також чомусь узимку. Здивували дітей і сакральний зміст засівання на “старий” Новий рік, і традиція вносити у хату дідуха.

   Збагатившись інформацією, діти вирішили підтримати ще одну новорічну традицію — прикрасити власну оселю до свята. Для цього застосували техніку витинанки. Засніжені хатки, ялинки, новорічні іграшки тепер прикрашатимуть вікна у дитячих кімнатах.

Дробітько Ольга Василівна, шкільний бібліотекар

Переглядів: 224 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: