Головна » 2018 » Листопад » 14 » Мова наша – серце наше
20:12
Мова наша – серце наше

9 листопада учні Станівської ЗОШ святкували державне свято - День української писемності та мови.

Учні 9 класу підготували інформаційну годину «Цікаві факти про українську мову». Боброва Анжеліка та Руденко Діана повідомили своїм меншим товаришам цікаву інформацію про нашу мову, яка здивувала та викликала почуття гордості.

Із задоволенням учні 3-9 класів узяли участь у ХІХ Міжнародному мовознавчому конкурсі ім. Петра Яцика, який проводиться з метою сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, підвищення рівня загальної мовної культури, виховання у молодого поколціння поваги до мови народу. Найкращі результати показали Вовк Захар (3 клас), Гончаренко Ганна (5 клас), Целуйко Оксана (7 клас). Переможці шкільного етапу конкурсу візьмуть участь у районному етапі.

Доброю традицією стало написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Цю акцію проводить Українське радіо з метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови, виховання високої мовної культури. Учні 5-9 класів приєдналися до цієї події та відповідально поставилися до виконання спільного завдання.

Усі заходи, присвячені Дню української писемності та мови, пройшли під час тижня української мови та літератури.

Круподер Алла Миколаївна, Дробітько Ольга Василівна,

вчителі української мови та літератури

 

Переглядів: 263 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: