Головна » 2018 » Жовтень » 12 » Ми гостей вітали, радо зустрічали
20:32
Ми гостей вітали, радо зустрічали

11 жовтня на базі нашої школи відбувся районний семінар — панорама педагогічної творчості вчителів філологічних дисциплін (українська мова та література, зарубіжна література) закладів загальної середньої освіти Тростянецького району “Компетентісно орієнтований підхід — складова майстерності сучасного вчителя-філолога”.

Учителі нашої школи провели цікаві майтер-класи. Дробітько Ольга Василівна, вчитель української мови та літератури, запросила присутніх на відкритий урок-казку у 5 класі на тему “Вимова і правопис префіксів пре-, при-, прі-”. Діти з цікавістю виконували завдання, щоб визволити своїх друзів: кота Апострофа та зайченя Буковку з тенет пихатої королеви Вищої Міри Ознаки. Вони розчищали хащі від неправильно написаних слів, ремонтували мости-слова з пропущеними літерами через річку Прешироку, розганяли хмари сонячними промінцями, утворюючи слова за допомогою префіксів, підбирали код замка у творчому диктанті, щоб відчинити важку браму. Друзі були врятовані, а на їхню честь прозвучала пісня, яка допомогла ще краще засвоїти правила правопису префіксів пре-, при-, прі-.

Дню захисника України був присвячений виховний захід “Козацькому роду нема переводу”, який провела Круподер Алла Миколаївна для учнів 5-7 класів. Під звуки козацького маршу вишикувалися команди «Козаків» та «Запорожців». Ведучі Руденко Діана та Боброва Анжеліка розповіли про народнорелігійне й національнодержавне свято Покрови святої Богородиці, підтримували хлопців під час змагань.

Одинадцять випробувань довелося подолати на шляху до перемоги командам. Хлопці відповідали на питання з історії козацтва та гетьманування в Україні (розминка, «Одягни і озброй козака», «Цікаві факти про козаків»), згадували твори мистецтва, у яких оспівано козаків, «Назви пісні та думи про козаків», «Віднови прислів'я», «Назви твір образотворчого мистецтва». А ще змагалися у спритності: носили дрова на кашу, «скакали на коні».

Вельмишановна козацька старшина (гості семінару) визначили, що перемогла дружба, обидві команди отримали по 18 балів, за що й отримали солодкі призи.

Теоретична частина заходу зібрала учасників семінару, щоб обговорити актуальні питання щодо формування ключових і предметних компетентностей учнів засобами мовних дисциплін.

Дробітько О. В., Круподер А.М. вчителі української мови та літератури

Переглядів: 315 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: