Головна » 2017 » Квітень » 4 » Майбутнє лісу у твоїх руках
16:16
Майбутнє лісу у твоїх руках

Спасибі тобі, ліс, за добру твою справу,
що ти все ріс і ріс, не думавши про те;
і не претендував на винятковість, славу,
а справу ти творив могутньо-величаву:
єднав ти землю й сонце золоте.

   Окрасою нашого краю здавна є ліси. Це темно-зелене царство, яке вабить людину у будь-яку пору року. Білокурі берізки, величаві сосни, столітні дуби завжди радо зустрічають гостей. Не можна не помітити краси лісу, не захопитися його чарівними барвами. Природа не знає порожнечі. Кожна її частинка насичена життям. Багатство рослин дивує і вражає нас, а краса природи піднімає настрій, милує наш зір, сприяє оздоровленню організму.

   Дуже важливо, щоб з дитинства діти розуміли всю відповідальність за життя нашої планети, невід’ємною складовою якої є ліси. Девізом нашої школи є гасло: "Хто, як не ми". Шкільне лісництво тісно співпрацює з Краснянським лісництвом. Кожного року учні школи здійснюють трудові акції, допомагають при посадці дерев, встановленні шпаківень, синичників, беруть участь у акціях "Чисте довкілля", «Майбутнє лісу в твоїх руках», «Чисті ставки». Не винятком став і цей рік. Працівники лісництва в особі лісничого Григор’єва С.І. запропонували нам взяти участь у Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка стартувала у Міжнародний день лісу, 21 березня, і триватиме до Дня довкілля, 15 квітня. Для посадки лісу використали сіянці, вирощені у власних розсадниках підприємства. Не зітреться в пам’яті вихованців учнівського лісництва той чудовий весняний день, коли вони і лісівники дружним гуртом висаджували саджанці сосни звичайної. Люди, які працюють в лісі, охороняють та доглядають його - дійсно, люди з великої літери. Можливо, саме завдяки їм, ми маємо змогу дихати чистим повітрям та милуватися красою нашої природи. Учні завжди з нетерпінням чекають таких акцій.  Кожного разу в дітей виникає безліч запитань. Заступник лісничого Міщенко В.В. та майстер лісу Гордієнко В.Ю. розповіли про техніки посадки дерев, приладдя, що при цьому використовуються (меч Колесова), які необхідні погодні умови для того, щоб прийнялися всі саджанці, скільки років триває життя рослини, в яких сферах виробництва використовується деревина. І, як традиція, після плідної роботи працівники лісництва, як подяку, організували солодкий стіл.

   Від учнів та вчителів хочеться подякувати директора ДП «Тростянецьке лісове господарство» Зубка В.І. та працівників Краснянського лісництва за вагомий внесок у виховання підростаючого покоління та відданість своїй справі.

Прядка Галина Валеріївна, шкільний бібліотекар

 

 

Переглядів: 380 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: