Головна » 2016 » Грудень » 5 » Люди, будьте взаємно красивими
07:25
Люди, будьте взаємно красивими

   Дитина і насильство. Любов і жорстокість. Надія і відчай. Добро і зло. Ми всі інтуїтивно тягнемося до світлого в цьому світі. Дитина – чистий аркуш паперу, на якому ми, дорослі, пишемо свої закони, правила, враження, життєві цінності. На жаль, написане не завжди носить позитивний характер і не завжди залежить тільки від нас.

   «Жорстокість і насильство» -  тема виховної години, проведеної для учнів 7-9 класів соціальним педагогом Драновською Л.В., класними керівниками Овчаренко В.В. й Дробітько О.В. та бібліотекарем сільської бібліотеки Васильєвою О.О. Захід проведений з метою формування уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини, вивчення прав дітей, шляхів захисту від будь-якого насильства, розвитку вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми.

   Під час виховної години учні з’ясували зміст поняття «насилля», познайомилися з його різновидами на конкретних життєвих прикладах. Драновська Л.В. провела анкетування щодо виявлення проявів насильства чи жорстокого поводження з боку друзів, однолітків, дорослих. Разом з вчителями учні з’ясували, хто може здійснювати насилля, назвали ситуації, які провокують насилля, дізналися, що поведінку, яка може спровокувати насилля, називають віктимною.

   Виховний захід супроводжувався мультимедійною презентацією, матеріали якої допомогли кращому сприйняттю інформації.  Переглянуті відеосюжети про жорстокість підлітків, насильство в сім’ї, соціальна реклама дали учням поштовх до роздумів над можливими причинми проявів такої поведінки дітей та доросдих.

   Особлива увага була відведена проявам насильства у сім’ї. Учасники заходу з’ясували, хто і за яких умов є жертвою насилля в сім’ї, розглянули види сімейного насилля. Поділившись на групи, учні виконали ситуативні завдання, за допомогою яких закріпили отриману інформацію про види насильства у сім’ї.

   Дітям ще раз нагадали про те, що основним правовим документом, який захищає дитину від жорстокої поведінки з боку інших осіб, є Конвенція ООН «Про права дитини». Документ передбачає в своїх статтях захист від свавільної поведінки, визначає права кожної дитини на рівень життя, необхідний для фізичного, розумового, духовного розвитку, захист від сексуального домагання та від інших форм жорстокої поведінки. 

   Кожен учень отримав пам’ятку «Мій улюблений світ - без насильства» з правилами безпеки та номерами телефонів, за якими можна особисто звернутися за порадю та допомогою відповідних служб.

    Учасники заходу, обмінюючись враженнями, дійшли спільної думки: все, що принижує людську гідність – зло, а все, що звеличує її – добро. Нікому не хочеться бути приниженим. Нікому не варто принижувати інших.

Дробітько Ольга Василівна, класний керівник 9 класу

               

 

Переглядів: 330 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: