Головна » 2019 » Грудень » 24 » Фестиваль педагогічної творчості
16:11
Фестиваль педагогічної творчості

«Освітні інновації у дії» - під такою назвою пройшов районний фестиваль педагогічної творчості в нашій школі. Захід мав на меті показати досягнення в роботі педагогічного колективу над науково-методичною проблемою «Формування життєвих компетентностей учнів на основі організації їх навчально-творчої діяльності на уроках та в позаурочний час засобами інформаційно-комунікаційних технологій». Гостями заходу стали педагоги зі шкіл Тростянецького району.

Розпочали роботу фестивалю вчителі початкових класів Драновська Л.В., Міщенко І.А. та Мироненко Г.М.

Ранкова зустріч. 1 клас. Які свята відзначають узимку в Україні?

Учні привіталися в колі, показали настрій за допомогою Лего цеглинок. Використавши куб Блума обмінялися інформацією, про зимові свята. Попрацювали в групах, прикрасили різдвяну зірку.

«З квіткою та кубиком на урок» - під таким гаслом розпочався урок у 3 класі. Стратегії розвитку критичного мислення в дії! Казка - це свіжий вітер, що роздмухує вогник дитячого мислення й мови. Творчо, активно, дружньо, пізнавально - працювали всі. Дякую гостям за підтримку!

Учні 4 класу здійснили подорож до казки «У гостях у Математики». Подорожуючи казкою юні царевичі виправляли помилки, подолали змія, в негоду будували будинок з геометричних фігур, побували біля річки із зайвими каменями, складали доданки числа 1000, розв’язували задачі із сірниками.

Мадрико О.В. провів урок фізкультури у 5 класі з теми «Гімнастика». Під час якого вчителі фізичної культури мали змогу спостерігати, як у партнерській співпраці вчитель з учнями продовжував вдосконалювати їхні уміння виконувати акробатичні вправи, забезпечував психологічне налаштування на успіх. Використання додаткових матеріалів дозволило забезпечити міжпредметні зв’язки з народознавством, літературою, природознавством. Урок зацікавив учнів, спонукав до самовдосконалення у процесі занять фізкультурою.

Завершився фестиваль виховним заходом для учнів 5-9 класів у формі токшоу «Святкуємо разом», який підготували класні керівники Овчаренко В.В., Дробітько О.В., Макаренко Ю.В. та педагог-організатор Касьяненко М.О. Захід проводився з метою виховати в дітей бажання робити добрі вчинки на прикладі життя і милосердя святого Миколая, ознайомити з традиціями й обрядами рідного народу та народів світу, сприяти розвитку творчих здібностей, мотивації до добрих вчинків, викликати бажання берегти свою національну культуру, формування мовленнєвої культури, утвердження гуманістичної моральності як базової основи громадянського суспільства, розвиток ключових компетентностей особистості. Як основні використовувались проєктні та ігрові технології.

В імпровізованій студії зібралися святі Миколаї — представники різних країн світу (Німеччини, Франції, Фінляндії, Італії, Японії, США). Кожен з них розповів про традиції святкування дня святого Миколая, Різдва чи Нового року своєї країни. Цікаво було з’ясувати, хто, коли і як приносить подарунки дітям по всьому світу. Звийчайно, дізналися й про традиції нашого народу. Яскраві костюми, цікаві розповідіі, музичні виступи створили святкову атмосферу добра й дружби, викликали позитивні емоції. Всі гості фестивалю отримали подарунки від Миколаїв імбирні пряники та ялинкову іграшку-янголятка.

Підведення підсумків фестивалю увінчалось врученням педагогам школи подяк відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації Сумської області та комунального закладу Тростянецької районної ради «Районний методичний центр».

Переглядів: 201 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: