Головна » 2017 » Жовтень » 26 » Перші кроки до здорового способу життя
19:43
Перші кроки до здорового способу життя

   Зміцнення здоров’я дітей є однією з актуальних проблем нашого суспільства. Швидкі темпи зростання захворюваності та інвалідності дітей шкільного віку, недотримання гігієнічних нормативів щодо навколишнього середовища, в якому перебувають діти, незбалансованість харчування, дефіцит мікроелементів і вітамінів, гіподинамія, травматизм, тютюнопаління, вживання алкогольних напоїв, токсичних і наркотичних речовин, ранній початок статевого життя, недостатній рівень сформованості навичок безпеки життєдіяльності, поширення ВІЛ-інфекції, туберкульозу, захворювань, що передаються статевим шляхом тощо, потребують посилення роботи в навчальних закладах з формування в учнів навичок здорового способу життя. Сьогодні як ніколи потрібні нові підходи й шляхи до усвідомлення учнівською молоддю необхідності зміцнення здоров’я, розвитку культури здоров’я.

   З 1 по 31 жовтня 2017 року в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек тривав Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. Цього року він пройшов під гаслом “Шкільна бібліотека - за здоровий спосіб життя”.

  У бібліотеці нашої школи була організована книжкова виставка “Бережи здоров’я змолоду”, на якій були представлені книги щодо пропаганди здорового способу життя, зокрема занять фізичною культурою. Виставка ознайомила читачів з різними видами спорту, профілактикою тютюнопаління, наркоманії.

  З метою поглиблення знань дітей про здоров’я, формування свідомого ставлення до здоров’я, виховання культури здорового способу життя у нашій школі пройшов конкурс-вікторина для учнів 5-6 класів “Що я знаю про здоровий спосіб життя”. Перед конкурсом з учнями була проведена бесіда “Перші кроки до здорового способу життя”, під час якої було розглянуто складові здорового способу життя, як-от: психологічна гармонія, правильне харчування, режим, рухова активність. Не оминули і шкідливий вплив на здоров’я поганих звичок (алкоголь, тютюнопаління, наркотики). Діти виявили зацікавленість даними питаннями, активно брали участь в обговоренні, ділилися своїми знаннями, цікавилися новими фактами. Запитання вікторини мали на меті не стільки перевірити знання дітей, як зацікавити їх питаннями здорового способу життя, привернути їхню увагу до власної культури здоров’я. Учасники вікторини справилися із завданнями на відмінно. Після конкурсу, як підсумок, учні переглянули мультфільми про здоровий спосіб життя: “Якщо б дикі тварини їли фастфуд”, “Таємниці їдкого диму”, “Небезпечне занурення”.

   Діти дійшли висновку, що не думати про здоров’я дуже небезпечно, треба дбати про стан організму щодня.

Дробітько Ольга Василівна, шкільний бібліотекар

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 262 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: