Головна » 2016 » Квітень » 20 » Будь природі добрим сином
16:53
Будь природі добрим сином

Цей ліс живий. У нього добрі очі,

Шумлять вітри у нього в голові.

Старезні пні, кошлаті поторочі,

Літопис тиші пишуть у траві.

   Ліс є джерелом сили і могутності українців. Дух народу його вікова історична основа міцно пов’язані з феноменом лісу.

  Дійсно, ліс без жодних перебільшень можна назвати «зеленим золотом» України.

   Не слід забувати, що ліс служить притулком і місцем проживання для величезної кількості тварин і рослин, а для окремих видів – єдиним придатним середовищем проживання.

   У народі мовиться, що за своє життя людина повинна побудувати будинок, виростити дитину і посадити дерево. Наша школа тісно співпрацює з Краснянським лісництвом, що знаходиться на території  села. Учні беруть активну участь у створенні нових лісових насаджень. Члени шкільного лісництва щороку беруть участь у посадці дерев. Цей рік – не виняток.  Школярі  разом із вчителями відвідали лісництво. Їх радо зустріли працівники цього закладу –  лісничий Григор ’єв Сергій Іванович, майстри лісу Костенко Сергій Васильович, Манойленко Станислав Миколайович, які показали учням місце, де вирощують саджанці дерев. Це кропітка та серйозна справа. Адже, щоб виріс один саджанець необхідно внести в землю маленьку насінину , доглядати за нею, а потім чекати декілька років. Старші учні мали змогу спробувати себе в посадці саджанців за допомогою меча Колесова. Це не так просто, як може здаватися з першого разу. Юні лісівники  отримали від майстрів чітку інструкцію з використання цього засобу. До речі,  на сьогодні – один з найефективніших способів посадки.  Учні цікавилися всім, що стосується  життя лісу. Зокрема поглибили свої знання про вік дерев, дізналися , які мешканці живуть саме в наших лісах та як їх підтримують протягом року, які заходи застосовують для очищення лісу та збереження та примноження його багатств.

   А яка краса в самому лісі! Навкруги все квітне – скрізь проліски, пахощі.  Учні із задоволенням гуляли по весняному лісу, вдихали аромат квітів.  Потім працівниками лісу був організований солодкий стіл. Діти злегка втомлені та задоволені повернулися додому.

Прядка Галина Валеріївна, класний керівник 9 класу

Дробітько Ольга Василівна, класний керівник 8 класу

Переглядів: 322 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: