Головна » 2018 » Березень » 30 » 21 березня ‒ Міжнародний день лісу
20:10
21 березня ‒ Міжнародний день лісу

Для тебе ліс – це тінь зелена,
Це тільки дошки і дрова.
Для мене ліс – це світу велич,
Для мене ліс – вода жива.
                              І.Коваленко

   Ліси – це зелені легені нашої планети, що наповнюють атмосферу киснем. Зелена фабрика, зелена планета, зелений щит життя – як тільки не називають ліси, та й рослинність взагалі! Ліс дає  продукти харчування (гриби, ягоди), сировину для виготовлення паперу, деревину для будівництва і виготовлення меблів, сприяє підтриманню нормального водного режиму річок, регулює клімат на величезних територіях, захищає ґрунти від ерозії і сприяє підвищенню врожайності полів.

   Традиція святкування Дня захисту лісів була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Разом з тим, кожного року знищуються мільйони гектарів лісів.

   21 березня з нагоди Міжнародного дня лісів в нашій школі відбулось засідання шкільного лісництва. Помічник лісничого Міщенко В.В., майстер лісу Манойленко С.М. лісник Лишенко Г.М. в ході засідання наголосили на важливості лісів в нашому житті, на необхідності дбайливого ставлення до природи, розповіли про роботу Краснянського лісництва, нагадали правила поведінки в лісі.

Григор'єва Ірина Леонідівна, директор школи 

Переглядів: 270 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: