Головна » 2016 » Червень » 18 » Книжковий джем
07:52
Книжковий джем

   “Читання — це модно, круто і престижно!” Під таким девізом пройшов останній день табірного життя.                                                                                                                     Наші вихованці вирушили на екскурсію до Тростянецької районної бібліотеки для дітей. Бібліотекар Гладун Валентина Василівна напрочуд цікаво та пізнавально розповіла про книжкові виставки, які діють на абонементі дитячої бібліотеки і задовольняють інтереси будь-якого читача. Серед них -  “Книжковий NEW-BOOM”, де представлені книжкові новинки у розділах “Модне читання”, “Книжковий свіжачок”, “Цвях сезону”. Діти були просто в захваті від запропонованого їм «Книжкового джему» - прозорої красивої баночки, в якій знаходилися кольорові папірці, а на них написані автор і назва книги. Маленький читач, який не може вибрати сам книгу, може витягти папірець і скористатися порадою бібліотекаря. «Книжковий джем» – це рекомендація для тих, хто розгубився в морі чудесних і яскравих книг і не знає, яку прочитати наступною.                                                                                                           Галузева література представлена виставками “Подорож у професію”, “Весела економіка”, “Я вибираю спорт”, “Я пізнаю світ”. Для любителів пригод та мандрівок влаштована виставка “Літературні мандри навколо світу” у вигляді пароплава. Пасажири цього пароплава — книги, сторінками яких читачі подорожують світом. На виставці “Книжковий єралаш” можна познайомитися зі смішними пригодами, пригодами-фентезі, літературними перевертнями тощо. У дитячій бібліотеці, звісно, не обійтися без улюблених усіма дітьми казок. З ними можна познайомитися на виставці “Місто казок”, де, як у справжньому місті, є перехрестя, провулки та вулиці Народних казок, Чарівних казок, Казок про тварин, Казок-повістей, Літературних казок та Зарубіжних казок.

   Валентина Василівна розповіла і про гурток “Книжчина лікарня”, керує яким лікар Айболить, а допомагає йому медсестра Каркуша. У неї є всі необхідні для лікування книжок ліки: клей, папір, ножиці, скотч. Пацієнти Book Hospital — старі книжечки — благають про допомогу. Вони хочуть, щоб їм подарували нові платтячка, вилікували рани, повитирали зроблені невігласами надписи.

  Не оминає бібліотека і проблем сьогодення. Патріотичний куточок “На захист рідно землі” знайомить читачів із земляками-учасниками АТО, волонтерами Тростянеччини, зі сторінками місцевої преси про земляків-героїв АТО.

   На згадку про бібліотеку кожен відвідувач має можливість зробити селфі з улюбленою книжкою. Для цього існує спеціально облаштований куточок.

    Бібліотекарі запросили дітей взяти участь у казковій естафеті сонячного літа і вирушити у країну Казкарію, столиця якої  - місто Казкоград. Цікаві вікторини, казкові герої, ігри та хороводи захопили дітей. Час промайнув швидко. Ніхто з присутніх не встиг занудьгувати бодай на секундочку.

    Ось так бібліотекарі тростянецької районної бібліотеки для дітей довели, що читати — зовсім не нудно, а цікаво, корисно,ще й модно, круто та престижно!

Дробітько Ольга Василівна, вихователь табору "Веселка"

 

Переглядів: 335 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: