Головна » 2020 » Лютий » 25 » Міжнародний день рідної мови
18:52
Міжнародний день рідної мови

21 лютого міжнародна спільнота відзначає День рідної мови. Для кожного народу його мова - це закодована інформація про давню історію предків, традиції, світогляд, це відображення культури усієї нації. Мова - це не тільки історія, а й сьогодення. Усім відомо, що поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ. Це свято покликане сприяти підтримці мови як показника культурної приналежності кожної людини.
До цієї дати учні 6 класу виготовили лепбук, у якому зібрано інформацію про сім'ї мов світу, мертві та штучні мови, стан мови в Україні, цікаві факти та вислови відомих людей про українську мову, розповіді про поліглотів.
Також у нашій школі відбулося свято "Мова єднання". Учасники заходу, учні 5-9 класів, познайомилися з історією виникнення свята, підготували цікаві виступи: декламували вірші, читали гумор, співали пісні, розігрували сценку про багатство української мови. Захід мав на меті викликати почуття гордості за свою мову та поваги до неї. Познайомившись зі скорботним календарем української мови, діти зрозуміли, наскільки давньою та серйозною проблемою є нищення мови як генетичного коду нації.
Насамкінець учнівський колектив виконав пісню "Гімн української мови".
Свято підготувала та провела разом з учнями Дробітько Ольга Василівна, учитель української мови та літератури, бібліотекар школи.

Переглядів: 222 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: