Головна » 2020 » Лютий » 12 » Безпечний Інтернет: як уникнути неприємностей
20:44
Безпечний Інтернет: як уникнути неприємностей

11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.Ця міжнародна календарна подія виникла за сприянням організації Insafe починаючи з 2004 року. Вона відзначається щорічно у другий день другого тижня лютого. Метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. У всьому світі, День безпеки в Інтернеті відзначається у більш ніж ста країнах і координується об’єднаною мережею Insafe/INHOPE, за підтримки Європейської комісії, а також 31-им національним центром забезпечення безпеки в Інтернеті по всій Європі.

До цього залучилися і наші школярі. Виховний захід «Безпечний Інтернет: як уникнути неприємностей» був проведений у формі інтерактивної гри з елементами тренінгу вчителем інформатики Овчаренко В.В та класними керівниками Макаренко Ю.В. та Дробітько О.В. Учні гралися у гру «Плутанина», переглядали мультфільми, згадували казки, малювали, визначали асоціації, наводили приклади, критично оцінювали отриману інформацію, робили висновки, висловлювали свої думки. Наприкінці заходу, склали пам’ятку правил безпечного користування Інтернетом, підсумували користь отриманої інформації у вигляді розподілу стікерів до кошику (непотрібна та некорисна), валізи (корисна для використання) чи пральної машини (опрацювання). Вислови учнів також дали змогу вчителям визначити рівень їх обізнаності, вмотивованості, засвоєння інформації та здатності до критичного її осмислення.

Учні початкових класів переглянули мультфільм-казку "Правила про золоті правила  безпеки в Інтернеті"  та навчальний мультфільм "Про безпеку в Інтернеті".

Вчитель інформатики Овчаренко В.В.

Переглядів: 221 | Додав: Specialforunet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: