Головна » Архів матеріалів

Палає Київ у вогні

Горять сталеві БТРи.

Там на межі-передовій,

Народ боронять волонтери.

Палають шини і серця,

Ніхто не хоче помирати,

... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: Specialforunet | Дата: 25.02.2016 | Коментарі (0)

  В рамках Всеукраїнської акції «Охорона праці - очима дітей» метою якої  є: привернення уваги суспільства до існуючих проблем у сфері охорони праці; формування активно-cвідомої позиції молоді щодо значення і місця здорових та безпечних умов праці у різних аспектах духовного, соціально-економічного, політичного та культурного життя суспільства; виховання високої культури безпеки праці на виробництвах України у молоді, як майбутніх роботодавців та працівників; виявлення, відбір та підтримка талановитої молоді; підвищенню інтересу у дітей та молоді шкільного віку до поглибленого вивчення проблем у сфері охорони праці  та на виконання наказу по школі проведено перший  шкільний етап конкурсу. В ньому брали участь учні 5-8 класів. Журі визначило кращими малюнки Бобрової А (6кл.) та  Смілянської С (8кл), які будуть представляти школу на ра ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Specialforunet | Дата: 20.02.2016 | Коментарі (1)

   З метою профілактики грипу та застудних захворювань у 3 класі було проведено бесіду «Як захиститися від застуди». Учні повторили поняття про корисні і шкідливі мікроорганізми, інфекції, що передаються контактним і повітряно-крапельним шляхом, вчилися дотримуватися правил поведінки під час епідемії ГРВІ та грипу, виховували бажання турбуватися про своє здоров’я. У грі «Вільний мікрофон» діти повторили правила «Як бути охайною людиною». У практичній  роботі третьокласники вчилися моделювати поведінку під час епідемії грипу, працювали в групах, повторювали правила поводження у час карантину. Бережна Вікторія прочитала і пояснила слова зі словничка. Лишенко Олександр декламував вірш Л.Вознюк «Мікроб». Тімченко Артем пояснив значення слова «імунітет» та розповів про захисні сили організму. ... Читати далі »

Переглядів: 318 | Додав: Specialforunet | Дата: 17.02.2016 | Коментарі (0)

   22 січня 2015 року Україна відзначала 96 річницю з дня проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. До цього визначного дня для учнів 5-9 класів відбувся захід підготовлений вчителем історії та правознавства Маловічко Є.В. та учнями 8-9 класу (кл.керівники Дробітько О.В., Прядка Г.В.).

   В своєму виступі вчитель зазначив, що Акт Злуки унормовував омріяні попередніми поколіннями ідеали української соборності, визначивши: «Збулися віковічні мрії, якими жили і за які вмирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Рес ... Читати далі »

Переглядів: 355 | Додав: Specialforunet | Дата: 16.02.2016 | Коментарі (0)

   На початку року  Україна відзначила 25-річчя державності. 24 серпня 1991 року позачергова сесія Верховної Ради УРСР прийняла Акт проголошення незалежності України, що був схвалений всеукраїнським референдумом 1 грудня 1991 року. Ця подія стала відправною точкою для відліку історії сучасної Української державності.

   З метою формування та розвитку громадської та національної самосвідомості учнів, поглиблення їхніх знань про події Української революції 1917 – 1921 років як важливого досвіду державотворення, ознайомлення з ідеєю соборності, єдності та суверенності держави  як головної умови розвитку незалежної України для учнів 7-8 класів був проведений Урок Соборності «Єднання заради Незалежн ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: Specialforunet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

   З метою розширення знань учнів про основні симптоми, профілактику та лікування грипу, з учнями 2 класу була проведена інтерактивна гра «Грип - хвороба небезпечна». За допомогою вправи «Мікрофон»  діти по черзі висловлювали власні думки, відповідаючи на запитання вчителя «Чому ви хворіли на грип?». Прослухали міні-лекцію, де учні дізналися значення слів «грип», «карантин», «епідемія». Прочитавши вірш «Поради лікаря Нехворійка», діти склали власні правила запобігання захворювання на грип. Практично вправлялися в одяганні марлевої пов'язки. Під час виконання вправи «Літературна морока» учні працювали в парах, складали зі слів прислів’я про здоров'я. Переглянувши презентацію «Грип – хвороба небезпечна», школярі засвоїли як не зара ... Читати далі »

Переглядів: 309 | Додав: Specialforunet | Дата: 11.02.2016 | Коментарі (0)

   Незвичайне новорічне свято відбулося в нашій школі 30 грудня, в якому взяли участь учні 5-9 класів. До святково прикрашеної ялинки завітали гості з міжпланетного простору. Вони почули, що на планеті Земля дуже цікаво зустрічають Новий рік. Там, у космосі, вони побачили дивне мерехтіння вогників на нашій планеті. Таке мерехтіння прослідковується щороку в один  той самий час. З’ясувавши за допомогою своїх приладів, що це мерехтять гірлянди на ялинках, наші далекі сусіди вирішили побачити все на власні очі. Тому відрядили своїх представників у Новорічну експедицію на планету Земля.

   Учні об’єдналися у дві космічні команди: «Фіксики» та «Смішарики». Щоб підтримати новорічні ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: Specialforunet | Дата: 02.01.2016 | Коментарі (0)

    28 грудня на Новорічне свято до учнів початкових класів нашої школи завітали лісові звірі – Зайчик (Целуйко Артем), Ведмедик (Бобров Саша), Коза-дереза (Загребельна Ганна), Лисичка-сестричка (Гончаренко Ганна), Півник (Вовк Захар), Сніговичок (Овчаренко Андрій), щоб привітати всіх з Новим роком. Але  Баба Віхола (Гордієнко Ірина) заховала подарунки. Герої казок – кицька Мурка, собака Жучка (Лишенко Саша), внучка Оленка (Понуровська Кароліна), Дід (Горбунов Коля) та Баба (Бережна Віка) знайшли солодощі під ялинкою і привітали дітей. Дід Мороз (Рева Артем) та Снігурка (Целуйко Оксана) загадували загадки, вітали всіх присутніх зі святом, співали новорічних пісень, водили круг ялинки хороводи. Прийшли на свято і щедрівники (Дудник Михайло, Міщен ... Читати далі »

Переглядів: 352 | Додав: Specialforunet | Дата: 02.01.2016 | Коментарі (0)

   18 грудня учні 1-4 класів з радістю відвідали сільську бібліотеку. З теплом зустріла їх, сільський бібліотекар, Васил´єва О.О., яка провела,  разом із вчителями початкових класів, виховну годину «Зимовий Миколай». Олена Олександрівна повідомила, що День Святого Миколая розпочинає зимові свята і несе із собою веселощі та розваги, ігри на свіжому повітрі, співи та танці. Це велике народне свято, яке відзначається великим вшануванням Святого Миколая. Діти прослухали цікаву легенду про дитинство та життя  Миколая-Чудотворця, про те, що він для всіх став символом жертовної любові та співчутливого милосердя до ближнього. Всі діти читали напам´ять вірші, написали листівки Чудотворцю з проханнями про подарунки та помістили їх в поштову скриню з написом «Листи до Святого Миколая». Завітав на свято і сам Миколай разом із ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: Specialforunet | Дата: 25.12.2015 | Коментарі (0)

   Під такою назвою з учнями 8 класу було проведено заняття з елементами тренінгу. Учні обговорили причини та наслідки проявів агресивності, встановили прямий зв’язок агресії та насильства, з’ясували, як залагоджувати ситуації конфлікту, як контролювати власні емоції, що викликають агресивність.

    Переглянуті  притчі  «Все залишає свій слід», «Все в твоїх руках» допомогли учням  усвідомити, що все в нашому житті більшою мірою залежить від нас самих, від нашого вміння та бажання контролювати свої емоції та стримувати почуття.

... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: Specialforunet | Дата: 01.12.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 47 48 »